En varm og underholdende roman. Den mest gribende Per Gammelgaard har skrevet (Claus Grymer, Kristeligt Dagblad)

Man er vældig godt underholdt. (Hans Nielsen, Nordjyske)

På finurlig vis dækker forfatterens filmiske hukommelse temmelig nøjagtig det hul, der tidsmæssigt er mellem Matador og Huset på Christianshavn. (Christian Møgeltoft, Bogrummet.dk)

Alene forsiden. Her ser man det hele. Alle pengene værd. Forfatteren formår at gøre læsningen elegant og morsom... (Bogsyn.dk)

Beskrivelse: Er verden én stor bygningsfejl, eller sidder fejlene i øjnene, der ser? Det er naturligvis et absurd spørgsmål. Men for romanens hovedperson, købmandssønnen, kan opvæksten i 1950ernes landlige Danmark forekomme temmelig absurd og komisk. Han er ikke bygget til at følge i sin fars fodspor, og for at overleve i det, han betegner som "galehuset", tager han fantasien til hjælp og ser bl.a. sig selv som leder af et New Orleans-orkester. I puberteten får han briller, men styr på sig selv og verden får han ikke. Lykkes det ham til sidst at finde sig til rette i tilværelsen med kone og børn, er det dog med en smag af bitter kalk. Er det ikke sådan for de fleste af os, at vi forsøger at holde balancen mellem knuste drømme og forhåbninger? Præcis i det balancepunkt udfolder "Bygningsfejl" sig og viser vejen frem.