LYNHISTORIER
Det er faktisk en ny kortprosaform, jeg har fundet på her. "Lynhistorier" er korte og bliver skrevet hurtigt - og det er også meningen, at de skal læses hurtigt. En litteraturform, der svinger med på aktuelle emner. Faktisk blev historierne skrevet i en raptus af glæde over, at jeg endelig havde fået en bærbar computer. Jeg satte mig bare i husets bedste stol og skrev løs. (Nordjyske Stiftstidende)

KRIMIER
Jeg havde jo lagt mærke til det i det såkaldt offentlige rum: berlinerne læser bøger, men når den hårdkogte litteratur ikke er nær så dominerende som hos os, hænger det måske sammen med, at berlinerne stadig væk søger deres identitet. Overalt springer fortidens skygger frem og minder én om det, man næsten ikke kan holde ud at tænke på...Måske er der slet ikke brug for krimier i Berlin. (Jyllands-Posten)

BESTSELLERE
Sagen er, at de store og stærke forlagskæder har så godt som monopol på bestsellerne, ikke fordi bestsellerne er de bedste, tværtimod er de snarere blot de mest kommercielle. Men uge efter uge promoveres de på listerne, så mange læsere får indtryk af, at det er her litteraturen og sproget finder sted. (Politiken)

LETLÆSNING
Det var lidt for sjov, jeg begyndte at skrive letlæsningsbøger. Mine egne børn syntes ikke, at udvalget af børnebøger var særligt interessant. Dengang skulle det hele nemlig være så pædagogisk, og for mine børn blev det ord nærmest et skældsord. De kunne godt lide min humor og mente, jeg skulle skrive for dem. (Nordjyske Stiftstidende)

SKRIVEARBEJDE
Når vi skriver, kan vi gå meget længere end vi i første omgang regnede med, bare vi presser på. Det kan selvfølgelig være hårdt at tage et skridt mere. Men måske opdager vi, at det vi troede var den færdige tekst, i virkeligheden kun er anslaget til noget større. Sker det, gør det ikke så ondt mere. Vi opdager, at vi kan presse os selv til den ekstra indsats, som vender op og ned på et stykke skrivearbejde. Og bliver vi tændt for alvor, skyller en bølge af sprog igennem os. Så er det bare om at følge med. (Politiken) 

VIRKELIGHEDEN
Hvis man forestiller sig sproget som et stort net, kan det så nå hele vejen rundt om virkeligheden? Nej, det kan det umuligt. Og prøver man alligevel, kommer virkeligheden klattende ud gennem netmaskerne. Sproget har dets egen logiske opbygning og grammatik, mens virkeligheden er kaotisk og ikke sådan at få styr på. Alligevel lader mange forfattere som ingenting. De skriver stolpe op og stolpe ned om den hverdagslige virkelighed. Jo mere, des værre bliver det som regel. (Bogens Verden)

BIBLIOTEKER
Nederst på siden: Det mesterlige billedet af det næsten sønderbombede bibliotek i Holland House, London, taler for sig selv, men sætter også tankerne i sving. Man ved intet om de to herrer på billedet. Men de ser ud til at beherske situationen. Koncentration midt i kaos - en næsten skræmmende kontrast. 
Biblioteket i Holland House (ukendt fotograf, 1941)