EN GLOBAL LANDSBY, HVOR ALLE BOR DØR OM DØR MED ALLE. EN VERDEN BOGENS FORTÆLLER, ERNST KRUMBAK, FORSØGER AT FINDE PLADS I. HAN VIL GØRE DET GODE - FÅR DET I HVERT FALD TIL AT SE SÅDAN UD. MEN DER ER LIG I LASTEN, OG SKELETTERNE RASLER I SKABET.

Dør om dør med nutiden, der som bekendt leves forlæns i små ryk og bor i minderne i lange rækker og geledder. Jo ældre vi bliver, des mere fylder minderne i bevidstheden, både de bitre og de søde. Per gammelgaard afdækker fint, at selv et menneske, der i en sen alder fremstår fuldkommen nobel og udadlelig, altid vil rumme mindre pæne sider. Alle indeholder vi både engle og dæmoner, og hvis vi ønsker at leve, ikke blot at overleve, er vi nødt til at stifte fred med denne dobbeltnatur. // Dør om dør er Per Gammelgaard classic. Det er en anbefaling. (Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten)

Dør om dør er - i bred forstand - en aktuel roman, veloplagt og troværdig. (Claus Grymer, Kristeligt Dagblad)

Det er en rigtig fin, afrundet fortælling, der fortjener at få mange læsere. (Michael Linde Larsen, lektør)

Alt overflødigt er barberet væk, og alligevel får forfatteren historien til at folde sig ud på bogens sider. Gammelgaard giver os stikordene til at tænke selv, og så bliver selv en lille bog som Dør om dør til en stor fortælling. (Lars Poulsen, Bogrummet)

Dette er i sandhed en roman om samtiden - en samtidsroman. Det er samtidig en roman om samvittighed, selvbilleder og soning. Der er humor i skriften, der er ironi, og der er alvor... Per Gammelgaard skriver om mennesker for et godt ord, og han gør det med en ømhed, der er til at få øje på. (Martin Rytter Handberg, Nordjyske)

Per Gammelgaard er super skarp på at skabe troværdige karakterer, man kan se for sig. Og så har forfatteren sans for det, der sker mellem mennesker. Og det der ikke sker. Det sagte og det usagte. De helt små ting. (Jane Andersen, Bogblokker)

Paletten er bred, men i Dør om dør virker det til, at Gammelgaard har en presserende agenda, nemlig at få læseren til at vågne op af den trygge blund og se verden i et andet perspektiv. Det gøres benhårdt og med mådehold, der betegner den garvede forfatters pen, den evige balance. Jeg vil anbefale alle at læse Dør om dør. En meget smuk bog om venskab, kærlighed, relationer, den globale verden, som flytter ind i stuen og om, at når man giver lidt af sig selv, så får man også noget tilbage. (Anne Rye Andersson, Densmallebog.Blogspot.com)