Omslag: RubArt efter maleri af Søren Martinsen: Landskab med orange kranie, 2012 (Foto: Kurt Nielsen)

Sådan som vi elsker (roman, 2014)

"Sagt på underspillet jysk er romanen ”Sådan som vi elsker” bestemt ikke dum. Sagt på københavnsk er den vildt god!" (Maria Sjøqvist, Kristeligt Dagblad) 

"Per Gammelgaards roman "Sådan som vi elsker" er helt enormt velskrevet. Ugens anbefaling fra mig." (Klaus Rothstein, Skønlitteratur på P1)

"Gammelgaard skriver på én gang nøgternt og levende, beskt og muntert. Det er skæve skæbner, der gemmer sig bag den tilsyneladende normalitet. Kun litteraturen kan give os indsigt i den slags privatliv. Gammelgaard er en ganske god og velskrivende guide." (Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende) 

"Først og fremmest fortæller romanen om den indviklede kærlighed, om lidenskabernes uberegnelige eksistenser. Nogle leger med kærligheden og bliver indfanget, andre finder den aldrig, og atter andre finder den og oplever den kombineret med had." (Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende)

"Per Gammelgaard er en god fortæller, og han forener humor og alvor på glimrende vis." (Jannik Lund, Bogpusheren)

"...fortællingen om ungkarlen Anton er svær at ryste af sig igen. Det samme gælder historien om den resignerede købmandskone." (Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten)

"En roman med 'skarpt tegnede portrætter fra både Under- og Udkantsdanmark'. Bogen konfronterer os med ting vi inderst inde godt kender til og selvom det hele kunne se trøstesløst ud ved første øjekast, er det ikke tilfældet." (Claus Chr. Koch, Fyens Stiftstidende)